/ БТА
Общинският съвет във Видин прие декларация към институциите за буферния паркинг за товарни автомобили преди граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“.

Целта на тази декларация е да достигне до отговорните институции, които да проверят законността на паркинга, организацията на движението. Това каза общинският съветник Калин Виденов, чието е предложението за приемането ѝ.

Изградиха нов буферен паркинг преди „Дунав мост“ 2 (СНИМКИ)

По думите му се създава впечатление за незаконност. Оказва се, че никой не иска или няма отношение към този буферен паркинг, допълни Виденов. От нито една държавна институция нямат отношение към това съоръжение, а превозвачите задължително трябва да преминават през паркинга и да заплащат такса.

Идеята е с тази декларация да се информира Министерски съвет, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, уточни общинският съветник.

Припомняме, че буферният паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ на границата с Румъния при Видин. Той функционира от средата на май и предизвика вълна от недоволство сред шофьорите.

Други шофьори са на мнение, че паркингът е удобство и до голяма степен решава проблема със струпването на тежкотоварни автомобили, които трябваше да изчакват на пътното платно.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Росен Младенов, БТА