/ Dariknews.bg, архив
За повишаване сигурността на ползващите пързалката, капацитетът на съоръжението се намалява
Ледената пързалка във Видин отново работи, съобщиха от Общината.

Това става от днес, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска. Мотивите са, че зимната атракция е разположена на открито, както и е създадена нужната организация за спазване на всички противоепидемични мерки, което е изрично разписано в утвърдените със заповед на кмета на Община Видин правила за нейното използване.

Няма да има Коледна програма заради мерките във Видин

В редица градове в страната, сред които Русе, Пловдив, София и други, и след въвеждането на новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 ледените пързалки продължиха да работят, а в град Враца дори съоръжението беше официално открито на 1 декември.

Община Видин

През последните дни в Община Видин също бяха получени много сигнали и мнения от граждани, които изразиха своето одобрение, че в нашия град има подобна ледена атракция и призоваха тя да заработи отново, така че децата, както и възрастните да могат да спортуват - нещо особено важно в настоящата ситуация.

За повишаване сигурността на ползващите пързалката, капацитетът на съоръжението се намалява. Продължава извършването на редовна дезинфекция, а чрез техническо средство периодично ще се напомня за необходимостта от спазване на дисциплина и дистанция. Графикът на сесиите и цените на услугата остават непроменени.