/ / ThinkStock/Getty Images
Две години и десет месеца „лишаване от свобода“ е наказанието, наложено на мъж за извършен от него опит да пренесе голямо количество коноп през границата на страната и държане на наркотичното вещество. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Видин, съобщиха от обвинението.

На 21 ноември 2016 г. подсъдимият от София, пристигнал на ГКПП „Дунав мост 2“ Видин-Калафат, като управлявал влекач с полуремарке. При излизане от страната за Румъния, мъжът направил опит незаконно да пренесе 158 пакета с коноп, без надлежно разрешително.

Опитаха се да пренесат антични предмети през ГКПП „Дунав мост 2“ Видин-Калафат (СНИМКИ)

Наркотикът бил открит при извършена проверка в кухини в задната и страничните части на кабината на автомобила. Общото количество на предмета на престъплението е 99 228,77 грама, с концентрация на активен компонент тетрахидроканабинол от 3% до 21%, на обща стойност 595 372,62 лева.

С присъдата, в полза на държавата, е отнето МПС, послужило за превозването на наркотичното вещество. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване в законоустановения срок.