За бърза промяна в Закона за СРС настоява Бойко Рашков
За бърза промяна в Закона за СРС настоява Бойко Рашков / netinfo
В последните дни сме свидетели на размахване на секретни материали, придобити по недопустим начин и това налага да се обърне особено внимание върху Закона за специалните разузнавателни средства, каза във В. Търново зам. министърът на правосъдието Бойко Рашков.

Законът трябва да се промени бързо, защото подобен теч на

секретна информация може да последва и в бъдеще, тъй като има хора, които са се заредили с такава информация и изчакват подходящи моменти, допълни Рашков.

Трябва да се прецени много внимателно какви контролни мерки да се предвидят в закона, за да се гарантира невъзможността да се изнасят архиви на МВР и новосъздената Агенция за национална сигурност.

Рашков коментира и необходимостта повече служители на МВР да имат правомощияда извършват разследванияи събраните от тях факти и информации да са годен доказателствен материал пред съда. Така ще се облекчи дознателския апарат в МВР, който в момента е претоварен и не може да си върши работата, смята зам.министърът. Промяната се обмисля при подготовката на новия Наказателно-процесуален кодекс.