Юмрукът на великия предел гостува във ВТУ
Юмрукът на великия предел гостува във ВТУ / снимка: организатори

На едноседмичен международен семинар по Тайдзичюен Ян стил (Юмрукът на великия предел) ще домакинстват от 10 до 16 април ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Институт „Конфуций”. Заниманията ще води гранд майстор Ян Дзюн, роден през 1968 г. в Тайюен. Той е пета генерация майстор, пазител на наследството на семейство Ян, внук е на легендарния учител Ян Чънду, признат за един от най-добрите майстори на кунгфу в Китай.

Тайдзичюен Ян стил е традиционно китайско вътрешно бойно изкуство, създадено от семейство Ян. В основата му е развитието и използването на вътрешната сила на човешкия организъм за постигане на максимален ефективен резултат с минимално мускулно усилие, като упражнение за здраве и като ефективна бойна техника. От миналата година в Институт „Конфуций” се водят тренировки по тайдзичюен от лицензирания инструктор от Присъединеното училище на семейство Ян в България- Иван Колев.

След откриването на Институт „Конфуций”, ректорът на ВТУ- проф. Пламен Легкоступ, и директорът на оторизираното училище в Стара Загора- Тихомир Тодоров, подписаха договор за провеждането на Международния семинар по тайдзичюен в обновената Спортна зала на Университета, като гранд майсторът прие да изнесе и специална лекция   пред студентите на тема: „Методът на практикуване на Тайдзичюен на семейство Ян”. Лекцията е насрочена за 10 април от 18.00 ч. в 321 аудитория на Ректората на ВТУ.