футбол
футбол / netinfo
От днес до 7 юни откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“ временно ще бъде затворена за граждани. Причината е, подготовката и провеждането на предстоящият Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени, и момичета и момчета под 16 години. За първи път Велико Търново ще има възможност да бъде домакин на състезание от такъв ранг. Днес започна подготовката на съоръжението за надпреварата, която включва пълен набор от лекоатлетически дисциплини.
 
Първото състезание е на 2 юни от 9,00 часа със старт на 60 метра, а последното е на 4 юни /неделя/ около 20,00 часа с бягането на 1500 метра от програмата на десетобоя при мъжете.
 
Входът за публиката на първенството ще е свободен, като зрителите ще влизат от северната страна и ще гледат състезанията от централната трибуна.
 
Престижното домакинство на Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени, момичета и момчета под 16 години бе договорено при срещата във Велико Търново на президента на Българска федерация „Лека атлетика“-Добромир Карамаринов с кмета на старата столица инж. Даниел Панов.