Виолетовите юноши са футболни шампиони на Подзона В. Търново
Виолетовите юноши са футболни шампиони на Подзона В. Търново / Дарик нюз

С двуцифрена победа с 15:2 приключи първенството на Подзона «В. Търново» отборът на «Етър 1924». Великотърновските юноши, които са шампиони на групата, посрещнаха в Дебелец отборът от град Левски. Гостите пристигнаха с човек по- малко, а опитите да спрат атаките на «виолетивите» с изкуствени засади претърпяха пълен крах. До 12- ата минута възпитаниците на Борислав Евтимов дръпнаха с 3:0 с попадения на Ивайло Тодоров, Цветан Петров и Михаел Павлов. Последваха два бързи гола на Захари Захариев и по един на Ивайло Тодоров, Денис Даилов от дузпа, Цветан Петров и Калоян Калчев. Всички попадения бяха плод на разнообразни атаки, като наредената в линия отбраната на гостите бе преодолявана с извеждащи подавания по фланговете.

В 48- ата минута «Левски 2007» върна едно попадение чрез Искрен Мирославов, а в 51- ата Любомир Борисов добави второ, колкото да раздразни отново домакините. До края Светослав Йорданов, Калоян Калчев, Захари Захариев и Димитър Цонев по два пъти матираха отбраната на съперника, а Цецо Додуров удари греда.

На 29 май етърци ще играят финал на зоната с връстниците си от ФК «Монтана». Победителят ще играе бараж за влизане в Националната група до 19 години с «Дунав» /Русе/ или ФК «Шумен».

Великотърновските надежди приключват сезона със само две равенства 54 точки и голова разлика 90:13.

На второ място след тях са юношите на «Локомотив» /Г. Оряховица/, които записаха загуби само от «виолетовите», вкарали са 74 и са инкасирали 13 попадения. От нашата област четвърти в групата са футболистите на «Академик» /Свищов/ с 52:18 голова разлика и 38 т., осми павликеници 40:40 и 20 т.

Останалите резултати от последния кръг: «Спартак 1919»- «Локо» /Др./ 2:2, «Гигант»- «Чавдар» 0:4, «Локо» /Г. Ор./- «Ситомир» 8:0, «Янтра- 19»- ФК «Павликени» 1:0 и ФК «Трявна»- «Академик» 0:8.