Виолетовите с първа загуба, след бомбардировка в Брестник
Виолетовите с първа загуба, след бомбардировка в Брестник / Дарик нюз, архив

«Етър- 24» загуби първи мач след седем поредни кръга, но футболът на стадион «Беркут» в Брестник приключи в 33- ата минута. Тогава Идриси проби отбраната на домакините и подаде на непокрития Александър Русков, който веднага стреля. Защитникът на пловдивчани Емил Аргиров изчисти топката с ръка пред голлинията и получи директен червен картон, а Христо Господинов вкара отсъдената дузпа за 0:1. Ситуацията влуди феновете на «Ботев», които имаха претенции за засада при атаката и засипаха терена с предмети, включително каса от бира. Старши треньорът на великотърновци Цанко Цветанов бе ударен с бутилка от литър и половина пълна с минерална вода и бе проснат на пистата, а реферът Таско Тасков се чудеше дали да не прекрати мача, докато от щаба на «канарчетата» се опитваха да усмирят публиката си. В крайна сметка арбитърът реши да продължи срещата, но нататък вече нямаше условия нито за него нито за играчите на «Етър- 24». При тази ситуация червен картон получи помощник- треньорът на етърци Калоян Чакъров, заради протестите си свързани с обстановката.

Преди това мачът вървеше с натиск на домакините и контри на великотърновци. Деян Христов пропусна първия шанс за пловдивчани, след това неточен изстрел отправи и Николай Домакинов. Вратарят на етърци Цветомир Цанков пък спаси удари на Димо Атанасов и Йордан Христов. В 15- ата минута гостите пропуснаха да поведат в резултата Русков се откъсна сам отляво и вместо да подаде към Идриси стреля, но стражът на «Ботев» Христо Иванов отрази топката с крак.

В 44- ата минута реферът Таско Тасков показа червен картон на Александър Русков, след като бе фаулиран и отблъскваше нахвърлилите му се пловдивски футболисти. Решението не бе прието от нападателя, който не искаше да напусне терена.

Още при първата си атака през втората част «канарчетата» записаха греда в актива си чрез нацелилия страничния стълб Димо Атанасов. В 53- ата минута павликенчанинът в състава на «Ботев» се откъсна и бе фаулиран от Ивайло Русев, който получи червен картон, а Александър Александров реализира прекият свободен удар, пращайки топката в пазения от Цанков ъгъл за 1:1. В 62- ата минута Александров бе изведен срещу Цанков е мушна топката край него за 2:1. Десет минути по-късно „канарчетата” убиха интригата с може би най- красивият гол в двубоя. Резервата Петър Атанасов получи извеждащ пас зад отбраната и с прехвърлящ удар намери мрежата зад Цанков за 3:1.

„Етър-24”: Цанков, Гайдаров, Русев, Томаш, Йорданов, Димов, Петров, Станкев /62 Кямил/, Господинов /56 Господинов/, Русков, Идриси /81 Караиванов/.