Великотърновски певчески талант с награда от национален конкурс
Великотърновски певчески талант с награда от национален конкурс / Личен архив

Десетокласникът в Природоматематическата гимназия „В. Друмев"- Кристиян Костадинов спечели втора награда на "Младежки конкурсен фестивал на изкуствата", организиран от Асоциация български фолклор и Еврогрейд. Фестивалът се проведе на 23 и 24 март в Зала 2 на НДК в София. Ученикът в паралелка математика с немски език е възпитаник на музикално студио „Елита", с ръководител Петя Василева.

Кристиян Костадинов представи достойно В. Търново в категория певчески солови изпълнители в трета възрастова група /15- 29 г./. Великотърновския талант заслужи признанието на журито с изпълнения на „Почти забравена любов" на Васил Найденов и песен на Брайян Адамс.

Преди него в класирането е само Невена Пейчева от Търговище, съобщи Петя Василева. Тя обясни, че музакалното събитие в столицата е част от фестивалната програма на сезона, има за цел да даде шанс за изява на деца и младежи и да допринесе за повишаване  на мотивацията им да се занимават с творческа дейност в съвременното танцово и певческо изкуство, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости.