Увеличиха индекса за определяне цените на общинските жилища
Увеличиха индекса за определяне цените на общинските жилища / netinfo

Индексът, с който се повишава цената на общинските жилища при продажба да бъде увеличен гласува на днешната си сесия Великотърновският общински съвет. Местният парламент прие внесената извънредно точка от групата на БСП коефициента да се промени от 1, 5 на 2.85.Точката предизвика дискусия, която продължи почти час. Според Ивайло Любенов от Обединен център общината трябва да се замисли сериозно при продажбата на жилища на които е собственик при положение, че вече ги купува на 400 евро квадратния метър, а ги продава на 100. Стефан Стоянов от “Атака” поиска коефициента да се увеличи на 3, но предложението му не бе прието.
Защо 2, 85, а не 3 например стана индексът, чуйте в прикачения файл от Георги Стефанов от групата на БСП.



Великотърновският Общински съвет отмени 19 точки от дневния ред на днешното си заседание, свързани с предложения за продажба на общински жилища.
Причината е именно заради промяната на индекса за продажба на общински жилища от 1.5 на 2.85. След промяната на коефициента, се променя и крайната цена на жилището, затова точките бяха отложени за следващото извънредно заседание на Общинския съвет на 5 юни.