Утре е крайният срок за подаване на заявления за грешки в избирателните списъци
Утре е крайният срок за подаване на заявления за грешки в избирателните списъци / netinfo

Утре изтича крайният срок за подаване на заявления за отстраняване на допуснати непълноти и грешки в избирателните списъци, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия във Велико Търново Николай Петров. Заявленията се подават до кмета на Общината, който се произнася с мотивирано решение в двудневен срок. Избирателят има право да обжалва решението също в двудневен срок пред Районния съд.
26 секции за гласуване за хора с увреждания ще има на територията на Община Велико Търново, каза още Николай Петров. 16 от тях са в старата столица и 10 в населените места. Във Велико Търново ще бъдат разкрити 4 основни секции за хора с увреждания - в Общински детски комплекс,  Двореца на културата и спорта “Васил Левски” и в училищата “Вела Благоева” и “Георги С. Раковски”.
За хората с увреждания ще бъде организиран транспорт от Общината. Заявки за ползване на тази услуга се прави на телефон 619-119. За Дебелец номерът е 06117/20-80, за Килифарево - 06114/24-74, за Вонеща вода - 06118/262 и за Ресен - 06115 /24-77.

Общинската избирателна комисия отхвърли жалба срещу използването на националното знаме в плаката на един от кандидатите за кмет на Община Велико Търново. Общинската комисия отхвърли основателността на жалбата с 6 на 5 гласа. Централната избирателна комисия също постанови, че жалбата е неоснователна. Решението на ЦИК е окончателно.