Уникално кафене събира футболни фенове във Велико Търново
Уникално кафене събира футболни фенове във Велико Търново / Дарик нюз
Уникално кафене събира футболни фенове във В. Търново
35320
Уникално кафене събира футболни фенове във В. Търново
Уникално кафене събира футболни фенове във В. Търново
  • Уникално кафене събира футболни фенове във В. Търново
  • Уникално кафене събира футболни фенове във В. Търново

Близо петдесет привърженици на „Ливърпул" от старата столица щурмуват Букурещ в четвъртък за мача на любимците със „Стяуа" от Лига Европа. Билетите за стадион „Генч" в румънската столица са по 15 евро, горе долу още толкова ще струва екскурзията до там, съобщи Боян Боянов. Той, Николай Проданов и Тодор Донев са сред най- активните членове на фенклуба на „Ливърпул" във В. Търново. Привържениците на британския гранд под Царевец са обединени от 2005 г., а от миналата станаха част от националния фенклуб, който бе създаден именно тук. Тогава седем приятели гледат заедно в Истанбул финалът на Шампионската лига между мърсисайдци и „Милан", спечелен с дузпи от англичаните. След това постепенно групата им се увеличава и вече наброява около 100 души. От 1 ноември миналата година се събират в единственото в България спортно кафене, носещо името „Ливърпул". Собственикът му Николай Проданов разказва, че заведението само се кръстило така, тъй като повечето хора, които се събирали в него били привърженици на „червените от Анфийлд".

Чуйте го в първия звуков файл.

Уникално кафене събира футболни фенове във Велико Търново
netinfo

Думите му се потвърждават от любопитния факт, че едно от работещите в заведенията момичета- Евгения Байрактарова е сред най- активните членове на фенклуба на „Манчестър Юнайтед" във В. Търново. При откриването на кафенето поддръжниците на тима от „Олд Трафорд" подарили на Николай Проданов реплика на първата снимка на „Ливърпул" от далечната 1892 г., която и днес краси бара. Евгения твърди, че не помни да е имало скандали между великотърновските фенове на различните британски отбори, когато гледат заедно мачовете при тях.

Чуйте повече от нея във втория звуков файл.

Естествено интериорът на кафенето е решен в цветовете на „мърсисайдци" червено и бяло. Стените са отрупани със снимки на звездите от „Анфийлд", знамена, плакати, часовник с емблемата на клуба и др. фенски артикули. Изключително интересни са творенията на двама от великотърновските привърженици на отбора. До барплота виси дърворезба на герба на клуба, а една от стените е картина. Върху нея са изобразени водещите футболисти на британския тим, на фона на купата на европейските шампиони, обгърнати в пламъци. Те естествено са заобиколени от привържениците си, а на преден план сред тях са лицата на тези от старата столица. На практика става дума за икона, защото авторката и завърши иконопис във факултета по Изобразително изкуство и това е дипломната и работа, оценена с петица, обяснява Николай Проданов.

Уникално кафене събира футболни фенове във Велико Търново
netinfo