Учредиха структура на Сдружението на младите психолози във Велико Търново
Учредиха структура на Сдружението на младите психолози във Велико Търново / netinfo
Нормативните уредби, които регламентират работата на кризисните центрове, в които се настаняват деца-жертви на насилие, не са достатъчно прецизни. Необходима е повече работа на психолози с деца в риск. Това каза във Велико Търново Борислав Славчов, председател на Сдружението на младите психолози в България.
Гилдията психолози в страната трябва да престане да работи на парче и популистки, а да обедини усилията си за решаване на проблемите с агресията и приспособяването на децата без родителски грижи.

Борислав Славчов съобщи още, че заедно с Дружеството на психолозите в България подготвят предложение за законопроект, който да регламентира професията на психолозите като на колегите им от Европейския съюз, където тези специалисти се ползват със статута на лекари.

Борислав Славчов беше във Велико Търново за учредяването на местна структура на Сдружението на младите психолози. То има седем клона в страната, в които членуват общо 400 млади психолози.

Структурата във Велико Търново реално работи от няколко месеца, но днес беше учредена юридически. В нея членуват 35 млади психолози. Председател на местния клон е 26-годишната Мая Иванова, която е завършила „Психология” във Великотърновския университет. В момента е управител на Агенция за подбор на персонал.

Сдружението оказва помощ на студенти-психолози чрез провеждане на обучения, тренинги и конференции. Членовете му работят и по различни младежки проекти, в партньорство със сродни организации от страната и чужбина.