/ iStock/Getty Images
Идеята е на класния им ръководител
Дарение за Зоокъта в Павлиекни направиха деца от Велико Търново.

Парите са събрани от ученици от ОУ "Партиарх Евтимий“ в старата столица по време на първия учебен ден. Идеята тръгва от класната ръководителка на 2 клас Катя Ковачева. Тя предлага на родителите на второкласниците да не купуват големи букети, с които да я зарадват, а да дарят сумата, която са предвидили за цветя.

"Така се стигна и до днешния ни жест. Идеята да дарим средствата за Зоокъта в Павликени излезе от родителите. Тя е породена от факта, че скоро Зоологическата градина празнува своя 55-и рожден ден. Разбира се, има много нуждаещи се и много каузи, които заслужават да бъдат подкрепени, но децата са малки и мисля, че да помогнат на животните е едно добро начало за тях“, допъва класният ръководител.

Тя уточни, че това не е първата благородна постъпка на "нейните деца“ и, че чрез подобни каузи се стреми да възпита у тях толерантност и обич към околните.

Директорът на зоокъта Сезаин Мехмедов приветства децата, благодари за помощта и уточни, че парите ще се използват за храна на животните.
Агенция "Фокус"