трудова борса
трудова борса / Община Мездра

Нова трудова борса за предлагащите и търсещи работа на територията на община Велико Търново подготвя Дирекция „Бюро по труда“. Събитието ще се проведе на 18 април от 10.30 часа в Интерхотел.

Директорът на институцията Обрешко Нечев припомни, че след последната Трудова борса, която беше през септември 2017 година, 217 души са намерили нова работа. „Толкова бяха обявените вакантни позиции и на тях беше назначен персонал само в рамките на два месеца – до декември“, коментира още Нечев.

По време на събитието ще бъдат представени и схемите, по които Бюрото по труда може съдейства на хората за намиране на работа. Към момента има две отворени такива – „Младежка заетост“ и „Работа“, като за втората са обявени свободни места само за общините Елена и Златарица.  

Обрешко Нечев уточни, че в последните години на Трудовите борси идват повече работодатели, отколкото търсещи работа лица. "В миналото статистиката беше точно обратната. Това показва положително свиване на безработицата в региона", обобщи експертът.