GO
GO / netinfo
С трета награда от Националната изложба – конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе бе удостоен Центърът за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица.

Децата и учениците от клуб „Графично ателие“, с ръководител Илия Банков, получиха отличието за участието си в конкурса с 40 рисунки.
Центъра за подкрепа за личностно развитие през тази учебна година разшири дейността си. В Центъра функционират 25 постоянно действащи групи за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите и изкуствата, които обхващат над 350 деца и ученици обучаващи се на територията на Община Горна Оряховица.

Нова дейност за Центъра е създадената група за психологическа и педагогическа подкрепа, в която специалист психолог полага грижи за деца и ученици от образователните институции в Община Горна Оряховица, като провежда и психолого - педагогически консултации с родители при заявена необходимост.

Родителите на желаещите деца и ученици, които искат да се включат в обучителните дейности на Центъра за подкрепа за личностно развитие, могат да подават целогодишно заявления за обучение по образец на адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Мано Тодоров“ №5 (в сградата на Младежки дом). Заявлението може да се изтегли от сайта на Центъра www.odk.gorna.net.

Обучението във всички дейности е безплатно, съобщиха от кметската администрация в железничарския град..