Тодор Киров стана шампион на обездка
Тодор Киров стана шампион на обездка / Дарик нюз, архив

Държавно лично и отборно първенство по обездка в клас „Л", юноши 14-18 години и аматьори, се проведе на конно- спортна база „Хан Аспарух" в столицата.

Представителят на великотърновския клуб „Калоян-92" Тодор Киров с кон Дезар стана шампион по обездка при юношите до 18 години. След него се подредиха състезателката на „Левски" - Марина Караиванова с Десперадо и Красина Кръстева от ККС „Атлиман" с кон Диоген. Титлата донесе на Киров и правото да представя България на балканското първенство от 6 до 9 септември в Атина.

В отборния тест за юноши Айона Захариева с Кок Робин е седма, Мартин Димитров с Контеса осми, а Георги Тодоров с Агон е девети. В индивидуален тест Айона е шеста, Мартин седми, а Георги Тодоров осми.

Столичният клуб по конен спор „Свети Георги" заслужи отборната титла в държавното първенство по обездка, а призовата тройка бе допълнена от „Тракенен" и „Калоян 92".

Треньорът на великотърновските ездачи Михаил Костов призна, че е разочарован от третото място на възпитаниците си, което се дължи на по- слабото представяне при децата.

При мъжете в конно- спортна база „Хан Аспарух" се проведе съпътстващ турнир, който бе спечелен от Мирослав Илиев с Калоян. Състезателят на „Калоян- 92" стартира и с Карил Z и Чига, с които се нареди съответно на трето и шесто място в предварителен тест за 5 годишни коне.