Тенис клуб Барс иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак
Тенис клуб Барс иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак / Дарик нюз, архив
Тенис клуб «Барс» иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак
64421
Тенис клуб «Барс» иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак
Тенис клуб «Барс» иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак
  • Тенис клуб «Барс» иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак
  • Тенис клуб «Барс» иска промяна в плана за Старото военно училище, почва подписка в защита на Юнак

Великотърновският клуб "Барс" депозира молба до кмета на Община В. Търново Даниел Панов и председателя на Общинският съвет Николай Ашиков. В нея се настоява за промяна в плана за Старото военно училище, засягащ Спортен комплекс "Юнак", която да го запази като такъв. Според документа мястото е традиционно за спортуване на поколения търновци, а с не много скъп ремонт залата може да се използва за волейбол, баскетбол и бадминтон, налице са още много добра зала за вдигане на тежести и три тенис корта с настилка от шамот.

"След направените от нас инвестиции, трите тенис корта/ двата с осветление/, са в много добро състояние и се използват по прадназначение. Изграждането на една такава площадка струва 65 000 лева, което означава, че изграждането на трите би струвало над 195 000 лева, без осветлението и съпътстващата инфраструктура", пише в писмото. Според председателя на клуба Иван Русков, съгласно новия план трите площадки ще бъдат унищожени, като през спортаната зала и през две от тях ще минава път. Предвидените нови четири тенис корта ще бъдат по два от двете страни на пътя, но за тези от източната страна трябва да се направи подпорна стена към ската на река Янтра и да се унищожи съществуващата там гора. В документа Иван Русков обяснява още, че предвиденото място за кортовете е недостатъчно, защото са разположени по дължина на 60 метра общо, при необходими минимум 73 м. В плана не е заложено място за трибуни, съблекални, бани и т.н.

"Смятаме, че е грешка да се разруши действащ спортен комплекс и да се инвестира в изграждането на отделни площадки, които няма да са по- добри от съществуващите и са предвидени върху видимо неподходящ като релеф озеленен терен", пише още в писмото. От клуба стартират и подписка в защита на червените кортове.

Повече по темата чуйте от Иван Русков в първия звуков файл.

Безплатните заниманияпо тенис за учениците от 1 до 12 клас от община Велико Търново ще се проведат от 3 юни до края на месец юли, информира още Иван Русков. Организатор е ТК "Барс" по проект "Спорт за децата в свободното време", спечелен пред Министерството на физическото възпитание и спорта. 2700 лв. е бюджетът, като с тях ще бъде осигурен треньор, ще се закупят топки и ракети. 60 деца се очаква да се включат в игрите. Заниманията ще се провеждат в понеделник, сряда и петък от 9,00 до 12,00 часа на трите корта на тенис клуба в комплекс "Юнак". Според Иван Русков изискването за групи от по 20 деца е неправилно, тъй като за да има ефект от заниманията, те не трябва да са повече от четири.

Още във втория звуков файл.

Традиционният турнир за купа „Барс" на сингъл за мъже ще се състои на 1 юни. Състезанията започват от 10,00 часа. Заявки за участие са постъпили от Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица, Арбанаси, Павликени, Севлиево и Търговище.