Тази вечер изтича крайният срок за заявки за участие в Писта В. Търново
Тази вечер изтича крайният срок за заявки за участие в Писта В. Търново / DarikNews.bg, архив

Кметът на В. Търново инж. Даниел Панов е председател на Организационния комитет на шестото издание на пистовото състезание по автомобилизъм в старата столица, съобщи Димитър Стефанов- президент на "Етър Рейсинг тим" и директор на надпреварата.

Заместници на Даниел Панов са председателят на Общинския съвет Николай Ашиков и шефът на Федерацията Радослав Козлеков. Рейс- директор е Валентин Бонев.

Вторият кръг от тазгодишният шампионат на затворен маршрут е насрочен за 27 и 28 април. Съорганизатори са "Етър Рейсинг тим", Спортен клуб "Мегапорт", Българската федерация по автомобилен спорт  и Община Велико Търново, която оказва огромна подкрепа. Институцията осигурява охраната, озвучаването и купите за победителите в отделните класове. Автомобилите ще бъдат разделени в три групи- Super, в която са коли  до 1600 см3, RS - от 1600 см3 до 2000 см3 и Maxi - над 2000 см3.  Заявките за участие се приемат до тази вечер.

Трасето на надпреварата обхваща района на Западния пътен възел и е с обща дължина 2650 метра. По него автомобилите ще навъртят 14 обиколки, като преодолеят общо 37,1 км. Подготовката му вече започна, като на отделни места мантинелите са свалени и са поставени бариери от гуми.