Съботни представления започват в НЧ „Напредък – 1869“ – Горна Оряховица
Съботни представления започват в НЧ „Напредък – 1869“ – Горна Оряховица / netinfo

За първи път в НЧ „Напредък - 1869“ се предлага съботно представление за деца и родители – „С мама, тати - на театър“. „Идеята ни е да предоставим възможност на родители, баби, дядовци или по-големи каки и батковци да заведат малчуганите на театър. Т

ака от най-ранна детска възраст да ги запознаем с магията на театралното изкуство“, коментират организаторите. Първото представление е „Аладин и вълшебната лампа“ по приказките на Шехерезада, а постановката е на ДТ „Сава Огнянов“ - Русе. Спектакълът ще се играе на 25 ноември от 13.00 ч. в салона на читалището.

Аладин, с притежаваната от него вълшебна магия, през вековете става нарицателно име за момчето, което с ум, амбиция и много любов постига мечтите си в живота. Приказката за Аладин показва, че всичко може да бъде постигнато с много искреност и честност. „Аладин” е спектакъл, направен с много въображение, с използване на мултимедия и очарователна актьорска игра. С това той въвлича малките зрители в магнетичната атмосфера на арабската приказка и провокира сетивата им за чудесата, които наистина се случват.

Спектакълът „Аладин” има вече дълъг живот на русенска сцена, защото е направен зрелищно и с много вярно чувство за възприемчивостта на детската публика. Режисьор е Александър Беровски, а в главните роли участват Ясена Господинова, Борислав Веженов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Любомир Кънев и други.

„При интерес от страна на деца и родители, съботните представления могат да се превърнат в традиция, като ще се редуваме театрални постановки, куклени театри и мюзикъли за деца“, казват организаторите.

Билети за постановката „Аладин и вълшебната лампа“ се продават на касата на читалището на цени: билет за един – 5.00 лв.; билет за двама – 8.00 лв.; билет за трима – 9.00 лв. Резервации на тел.: 0886 436 456.