/ netinfo
Тържеството в Свищовската професионална гимназия започна с химна на Република България и внасяне знамето на училището, след което директорът инж. Веска Николова отправи приветствие към учениците, педагогическия състав и персонала на училището.

Виктор Шендерович е тазгодишният лауреат на конкурса „Алеко“

Поздрав от името на община Свищов  произнесе и ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова, която поздрави ръководството на училището, за това, че прави всичко възможно, за да модернизира материалната база и благодарение на работата си по национални програми, и програми на „Еразъм“ успяват да осигурят условия за реално практическо обучение на своите възпитаници, както в България, така и в чужбина.

„Считам, че това което направихте съвместно с община Свищов и въвеждането на дуалната форма на образование са всъщност стъпки в правилната посока към осигуряването на високо качество на професионално образование в нашата община.“, каза Анелия Димитрова и допълни, че всичко това се материализира с факта, че все по-голям брой ученици избират да завършат средното си образование в СПГ „Алеко Константинов“ - град Свищов.

Впечатляващи карикатури представи Йовчо Савов на Алековите дни в Свищов

Анелия Димитрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев, а заедно с нея, за да засвидетелстват внимание към училището, бяха директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и Станислава Йорданова, гл. експерт „Култура и връзки с обществеността“ към община Свищов. На тържественото честване присъстваха и редица представители на институции, и фирми, които успешно си сътрудничат с училището в редица съвместни дейности.

 На патронния празник бяха отличени с почетни грамоти най-изявените  ученици и учители, а в празничната програма освен представители на домакините, участие взеха танцьорите от Арт център „Творецът“ и момичетата от Школата по изкуства към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.