Свищов и Александрия с общи проекти по европейските програми
Свищов и Александрия с общи проекти по европейските програми / снимка: Община Свищов

По покана на свищовския кмет Станислав Благов на работно посещение в крайдунавската община вчера бе кметът на областния румънски град Александрия Виктор Драгусин, придружен от Дан Коман, който отговаря за изпълнението на европроекти в румънската община.

От българска страна на разговорите присъстваха още заместник-кметът по социална и интеграционна политика Пламен Александров и директорът на ресорната дирекция за управление на европроекти Стоян Парашкевов.

На среща в кабинета на свищовския градоначалник двамата кметове обсъдиха успехите и проблемите в работата на своите администрации, изпълнението на проекти и възможностите за бъдещо сътрудничество. Като общини от държави членки на Европейския съюз, Свищов и Александрия вече имат натрупан положителен опит в реализирането на европроекти и усвояването на средства от европейските фондове.

Двамата кметове се уговориха в рамките на месец администрациите им да подготвят проектни идеи за съвместна реализация и в края на март да се състои нова работна среща, на която те да бъдат обсъдени.

Румънските гости разгледаха и някои от забележителностите на Свищов -  Държавната търговска гимназия, Първото българско читалище и Съборната църква.