/ netinfo
Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова бе официален гост на Националния конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“, който се организира от търновския музикален педагог Петя Василева и за четвърта поредна година се провежда във Велико Търново.

Станислава Стоянова връчи годишния приз „Златно сърце“ за социална инициатива в образованието

„Днес тук виждаме младите таланти на България, които са превърнали културата на грацията и песента в свое житейско призвание. Горда съм, че Велико Търново е града - домакин на това прекрасно събитие – това е и признание за високото място, което старата столица на България заема като средище за развитие на националната култура.

Благодаря на Музикално студио „Елита“ и неговия директор Петя Василева, че успяват да се справят с организацията и промоцията на това важно събитие. Този техен успех ги нарежда сред съвременните рицари на националната ни култура! Успех и на добър час!“, каза в приветствието си към участниците Станислава Стоянова.

Стоянова: Правителството ще продължи да създава условия за доброто развитие на всяка община

Конкурсът се проведе през уикенда в голяма зала на Община Велико Търново и в него участваха повече от 210 млади таланти от всички краища на България. В края на март тази година, по инициатива на народния представител децата от музикална школа „Елита“ изнесоха концерт в народното събрание под мотото „Гласовете на Търновград с любов към Родината“.

Повод бе празника на старата столица, а старта на концерта бе даден лично от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.