Стадионът в Самоводене запустя
Стадионът в Самоводене запустя / Дарик нюз

Стадионът в Самоводене е изоставен и занемарен в пълна степен. Само преди две години по това време там се работеше активно, строяха се трибуни и дори бе монтирано осветление, за да може отборът, финансиран тогава от бизнесмена Димитър Манолов, да тренира в по- хладните часове на денонощието. Сега тези трибуни са обрасли в бурени, а някои от седалките са изпочупени.

В най- тежко положение е теренът, който явно не е косен и поливан след края на сезона в Областната група, в която се състезаваха самоводчани през отминалото първенство. Избуялата трева е напълно изсъхнала и не става дори за пасбище на животните, в каквото се бе превърнал стадиона преди Манолов да започне да инвестира в него.

Междувпрочем този терен бе ползван и от отборите от школата на „Етър- 24" за мачове от детско- юношеските групи, но явно и от клуба не се интересуват от него. Парадоксалното е, че тревата на стадиона съхне, а на практика гази във вода, защото реката тече до нея, но няма кой да пусне помпата и да полива.

В сряда кметът на Самоводене Николай Милаковски призна, че знаел какво се случва и от един ден е назначил човек, който да се грижи за стадиона. Той е търсил съдействие от „Етър- 24" за поддръжката на терена, след като Димитър Манолов се е отказал от футбола, но не е срещнал. Милаковски добави, че ще сформира отбор от местни кадри, който да играе в Областната група през новия сезон, тъй като досегашният се е разпаднал.