пожарна
пожарна / dariknews.bg
Пожар е избухнал тази сутрин в Детска градина "Слънце" в град Павликени. Сигнал е подаден около  09:30 ч. На мястото незабавно са изпратени екипи на РС ПБЗН - Павликени.



Няма пострадали деца и членове на персонала на учебното заведение. Всички 124 деца са евакуирани своевременно. Родителите им са ги прибрали по домовете, а за децата, които пътуват от други населени места е осигурен превоз от Община Павликени.

Занятията в ДГ Слънце ще бъдат възстановени най-рано следващата седмица, след пожара тази сутрин
netinfo

Днес следобед в общинска администрация беше сформирана комисия между експерти, директора на детската градина, служители на БКД-Павликени, трудова медицина и др, които да оценят щетите и да планират възстановяването на учебния процес в детската градина. Очаква се, че той ще може да бъде възстановен най-рано в началото на следващата седмица. Дотогава е сфомирана сборна група в Детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.

Занятията в ДГ Слънце ще бъдат възстановени най-рано следващата седмица, след пожара тази сутрин
netinfo

Причините на пожара се изясняват. Вероятно той е породен от искра от електрически удължител. Унищожени са три табла за бойлерите, които ще трябва да бъдат заменени с нови. Обгорели са котлите и вехтории в две помещения в приземния етаж на сградата - склад и котелно отделение.