Ще има интерес към хляба, произведен по нов стандарт, предвиждат хлебопроизводители
Ще има интерес към хляба, произведен по нов стандарт, предвиждат хлебопроизводители / Sofia Photo Agency, архив
Ще има интерес към хляба, произведен по нов стандарт, предвиждат хлебопроизводители
40292
Ще има интерес към хляба, произведен по нов стандарт, предвиждат хлебопроизводители
  • Ще има интерес към хляба, произведен по нов стандарт, предвиждат хлебопроизводители

Ще има интерес за тестване на новия вид хляб, който ще се произвежда по стандарта  „Хляб за България", смята председателят на Регионалната структура на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите Жени Сапунджиева.

Новият хляб ще бъде с краткотраен срок на реализация - 48 часа, и в него ще се влага брашно, мая, сол и вода, без консерванти  и подобрители. Съдържанието на сол ще бъде много по-малко, отколкото в хлябовете, произвеждани сега. В момента на  пазара има хлябове, чийто срок на годност стига до една седмица.

Хлябът по новия стандарт ще бъде неопакован и ненарязан.

Можем да го наречем „хляба на баба" - мек, но не пухкав, с хрупкава кора и упойващ аромат, каза Жени Сапунджиева.

Чуйте още от нея в прикачения файл.