/ ThinkStock/Getty Images
Слушател и читател на Дарик, сигнализира за високите цени в платените зони по родното Черноморие. За удоволствието да легне на шезлонг, всеки плажуващ трябва да заплати 8.00 лв. Цената на чадър също е 8.00 лева, а за тези които искат още по-голямо удобство - цената на шалте за шезлонга е 3.00 лв.

Колко ще ни струва сянката на морето? (ВИДЕО)

В платените зони има и така наречените "шатри", които могат да бъдат наети срещу 30.00 лева. В платените зони по плажа е забранено да се поставя личен чадър, както и да ни прави компания домашен любимец.

плаж
netinfo


За радост на хората, които искат лятната им почивка да излезе "по-евтино", има и неплатени зони, като недостатъкът на някои от тях е, че се намират на територията на необезопасени плажове.

Приходите от нощувки през септември 2016 г. достигат 571.7 хил. лв.
Хотел


За сравнение - цените на квартирите са от 10 до 25 лева на човек за легло, в зависимост от удобствата и лукса, които предлагат хазаите. Ако искаме да нощуваме в хотел сумата, която трябва да си заделим е по-висока - от 20 до 50 лева на човек. Това отново зависи от вида на хотела, колко звезди е, дали има басейн и каква храна предлага.

Вето: Без хавлии и шезлонги върху дюните в Несебър, забрана има и за кучета

Всичко това може да ни накара да се замислим кое е по-удачно - да прекараме лятната отпуска в България или в чужбина?!