/ ОД на МВР-Велико Търново
Инициативата е на ОД на МВР-Велико Търново, Общината, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България, съобщиха от ОД на МВР-Велико Търново.

ОД на МВР-Велико Търново

Тя стартира в края на май и продължи през всички летни месеци.  Малчуганите от Общината съвместно със служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР си припомняха, учиха нови моменти за пътната безопасност и апелираха към водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да пазят останалите участници в движението.

ОД на МВР-Велико Търново

Инициативата имаше за цел да формира трайни знания и умения за безопасно предвиждане по пътищата, управление на велосипед и запознаване на местата за безопасно игра от най-ранна детска възраст.

ОД на МВР-Велико Търново

В заключителния концерт, който се проведе на 26 ноември в голямата зала на Община Велико Търново се включиха деца от детските градини „Соня“, „Слънчев дом“, „Пламъче“ (Дебелец) и „Мечо пух“ (Беляковец) и ученици от с. Самоводене.

ОД на МВР-Велико Търново

За проявеното усърдие всички те получиха грамоти от директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов. Той поздрави децата, техните ръководители и родители и от името на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Гости на концерта бяха още ръководители и служители на сектор „Пътна полиция“ , РУ-В. Търново, РУ-Елена, РД „ПБЗН“-В. Търново, Община В. Търново, СБА, Областно пътно управление, Община Елена, Съюза на пивоварите в България, родители и граждани.