С 10 милиона лева подобряват градската среда във В. Търново
С 10 милиона лева подобряват градската среда във В. Търново / Дарик нюз, архив
С 10 милиона лева подобряват градската среда във В. Търново
58874
С 10 милиона лева подобряват градската среда във В. Търново
  • С 10 милиона лева подобряват градската среда във В. Търново

Проекти на стойност 10 милиона лева по ОП „Регионално развитие- градска среда" подготвя общинска администрация, съобщи кметът Даниел Панов. В по- голямата си част проектите са готови и трябва да бъдат внесени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството до 11 януари.

През март ще бъдат оповестени одобрените, а реализацията е до края на 2014 г. Най- мащабният проект е за хълма „Света гора" и цели да го превърне в любимо място за отдих на великотърновци. Върху 180 декара общински терен ще има не само парк, но и увеселителен център с Виенско колело, площадка за скейборд, писта за планинско колоездене, барбекюта, свободна зона за разходка на домашни любимци и т.н.

По другите проекти ще бъдат благоустроени паркове в различни части на града, монтирани поливни системи и осветление, изградени площадки и т.н.

Чуйте повече от кмета Даниел Панов в звуковия файл.

В началото на следващата година ще започне строителството на приюта за бездомни кучета във Велико Търново, информира още градоначалникът. Срокът за подаване на документи за обществената поръчка е изтекъл и предстои класация на участниците. Приютът ще е разположен върху 40 декара между селата Шемшево и Леденик, а изграждането му ще струва около 200 000 лева.