/ Община Горна Оряховица

Проект на Община Горна Оряховица за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“ е одобрен от „Красива България“. Общата сума на проекта е 245 хил. лв. Близо 120 хил. лв. ще бъдат осигурени от „Красива България“, а останалото ще бъде дофинансиране от Общината.

ПУДООС одобри проект за канализация по улиците „Мано Тодоров“ и „Хан Крум“ в Горна Оряховица

Проектът предвижда на сградата да бъде направена външна топлоизолация, ремонт на покрива, както и подмяна на дограмата на вратите и прозорците. Ще се направи вътрешно боядисване на помещенията и ще се монтира окачен таван.

Изцяло ще се подменят ВиК и ел. инсталациите. В залата и туристическата столова ще се монтират климатици. Предстои процедура за избор на изпълнител за строително ремонтните работи.

Три проекта в Община Горна Оряховица са одобрени по Националната програма „За чиста околна среда“

Хижа „Божур“ е едно от любимите места за отдих на горнооряховчани. Районът около туристическия дом ежегодно се използва за различни спортно-туристически и културни мероприятия.

Мястото е изключително посещавано от горнооряховчани и гостите на града. Хижата се намира в близост до защитената местност „Божур поляна”, която е находище на редкия растителен вид - божур.