Реформаторите настояват Парламентът да осъди действията на депутата Хасан Хаджихасан
Реформаторите настояват Парламентът да осъди действията на депутата Хасан Хаджихасан / Дарик нюз, архив

Открито писмо до медиите разпространиха партиите в Реформаторския блок във В. Търново. В него те осъждат действията на депутата Хасан Хаджихасан по време на възникналия в събота конфликт с д-р Милена Узунова в Спешна помощ. Реформаторите настояват Народното събрание да изрази категорична позиция и да осъди действията на депутата.

"Реформаторски блок Велико Търново категорично осъжда действията на народния представител от ДПС Хасан Хаджихасан, който си позволи да се саморазправи с български лекар при изпълнение на служебните му задължения. Недопустимо е български депутат да се възползва от служебното си положение и да хулиганства в Спешна помощ Велико Търново. Абсурдно е само седмици, след като Народното събрание е обявило за престъпление посегателството над лекари и медицински специалисти депутат от същото събрание да си позволява подобни действия.

Реформаторски блок Велико Търново настоява българският парламент да заяви своето категорично отношение към действията на народният представител Хасан Хаджихасан и осъди поведението му.

Считаме, че това е поредният пример за разминаване на думи и дела на управляващото мнозинство" се казва в писмото до медиите.