Пускат в продажба 400 допълнителни места за Lord of the Dance
Пускат в продажба 400 допълнителни места за Lord of the Dance / DarikNews.bg, архив
Пускат в продажба 400 допълнителни седящи места за Lord of the Dance
56600
Пускат в продажба 400 допълнителни седящи места за Lord of the Dance
  • Пускат в продажба 400 допълнителни седящи места за Lord of the Dance

400 допълнителни седящи места ще бъдат пуснати в продажба за концерта на "Lord of the Dance" в Двореца на културата и спорта "В. Левски" във В. Търново. Билетите за тях ще струват по 30, 40 и 50 лева, тъй като местата ще бъдат непосредствено до сцената, съобщиха от продуцентска агенция АРТ БГ, която организира турнето на ирландците в България. Най-успешният танцов спектакъл на всички времена "Lord of the Dance" ще гостува във Велико Търново по инициатива на кмета Даниел Панов.

Грандиозното шоу ще бъде на 18 октомври от 19,00 часа в ДКС "В. Левски". Заради изключително големия интерес към спектакъла първите 300 промоционални билета бяха изчерпани само за няколко дни. Все още могат да се закупят билети онлайн в мрежата на Eventim.bg, а така също и в Туристическия информационен център във Велико Търново.

Създадено от Майкъл Флетли през 1996 г. шоуто "Lord of the Dance" вече 14 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Великотърновци ще станат съпричастни на двучасов атрактивен спектакъл с изцяло обновена визия, нови декори и сценография, с елементи на красива естетическа еротика, информира един от организаторите Петър Харалампиев.

По думите му самият мистър Флетли е силно заинтересуван от Велико Търново, но все още не е потвърдил присъствието си на концерта в ДКС. Продуцентите разказаха, че ирландската звезда обитава триетажен луксозен мезонет в един от най-скъпите хотели в Лас Вегас. Майкъл Флетли има четири трупи, които изнасят танцовия спектакъл "Lord of the Dance" на различни места по света. Да станеш част от най-успешните ирландски танцьори е сериозно изпитание, тъй като желаещите трябва да преминат поредица от шампионати, кастинги и изпити по танцьорско майсторство, обясни Харалампиев.

Чуйте го в звуковия файл.

Голям интерес има и към предстоящия във В. Търново концерт на световноизвестния унгарски симфоничен оркестър "100 цигански цигулки". Той ще бъде на 10 ноември, отново в ДКС "В. Левски". Билети за виртуозното шоу все още могат да се намерят на атрактивни цени. Всички музиканти в оркестъра са унгарски роми, сред тях има и жени цигуларки, разкриха продуцентите част от любопитните подробности около концерта на "100 цигански цигулки". Това е най-големият симфоничен оркестър от цигулари в света, но в групата има и други инструменти, които оформят цялостното му звучене. Публиката ще може да види надсвирвания на живо, като виртуозите не използват партитури, а свирят само по памет и правят светкавични импровизации.