/ netinfo
На 16 март в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ се проведоха поредните Мартенски четения, организирани от Съюза на учените в старата столица.

Научната проява е част от събитията, включени в Програмата по случай Деня на Велико Търново. Тазгодишните научни форуми на Съюза са посветени на 140 годишнината от Освобождението на България. На тази тема беше и встъпителното слово на председателя на местния клон на СУБ проф. Петко Ст. Петков. 

Проведоха се поредните Мартенски четения
netinfo

В научната дискусия участваха учени от различни секции на организацията: представители на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий“, на Националния военен университет „Васил Левски“, на Великотърновския филиал на Медицинския университет-Варна, на няколко института на Българската академия на науките, на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ и други обществени организации и държавни учреждения. Бяха изнесени осем доклада от различни научни области: история и археология, архитектура, медицина и психология, информационни технологии, военно дело, икономика и социални отношения. 

Проведоха се поредните Мартенски четения
netinfo

След приключване на дискусията бяха връчени дипломи и членски карти на новоприетите членове във великотърновската организация на СУБ – млади и по-опитни учени от ВТУ, НВУ, Държавния военен архив, от Техническия университет в Габрово, от Регионалната библиотека. Свидетелство за участие в конкурса на СУБ за високи научни постижения получи деканът на Стопанския факултет проф. Добринка Златева. 

На 31 май предстои следващата проява на СУБ – Велико Търново – традиционните Майски четения. Докладите и съобщенията от научните форуми всяка година се издават в отделен том под общото заглавие „Дни на науката“.