Призови класирания за изпълнителите от великотърновското музикално студио Елита
Призови класирания за изпълнителите от великотърновското музикално студио Елита / Личен архив

С призови класирания от втория Национален младежки конкурс за популярна песен “Петнадесет лалета” в Хисаря се завърнаха изпълнителите от великотърновското музикално студио „Елита” Велико Търново. Музикалното събитие се проведе в НЧ „Иван Вазов”, под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, и събра над 700 млади вокалисти. Председател на журито бе поппевицата Мими Иванова, изпяла „Петнадесет лалета”, която бе изключително затруднена, тъй като конкуренцията във всички възрастови групи беше жестока.

Пеенето с микрофон, интонацията и дикцията, наравно със сценичното поведение и сценичния стайлинг на талантите бяха оценявани стриктно от журито Едни от най- добрите деца в България се съревноваваха за Гран при, разказа вокалният педагог Петя Василева, ръководител на студио „Елита”. Дуетът Кристина Маринова/Мариета Върбанова извоюва второ място, а Камерна вокална формация „Елита” е трета при вокалните групи в направление петнадесет лалета, информира още тя.

Възпитаничките на Петя Василева- Станислава Терзиева и Мариета Върбанова бяха отличени с поощрителни награди за индивидуални изпълнители в същото направление.

Вокалният педагог съобщи за още едно силно представяне на млади изпълнители от „Елита”. На Международния конкурс за популярна песен на испански език „Абанико”(„Ветрило”) в София, в който участваха над 250 деца и младежи от цялата страна и чужбина, Диана Тодорова се класира трета.  Ученичката в Езикова гимназия се представи с песните на Лара Фабиан “Quedate” и “Brokenhearted girl” oт репертоара на Бионсе. Поощрителна награда от конкурса получи Кристиян Костадинов- ученик от ПМГ “Васил Друмев”.

В момента студио „Елита” подготвя първото издание на международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, който ще събере във В. Търново млади изпълнители.