слънце небе облаци
слънце небе облаци / ThinkStock/Getty Images

Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Южна България ще превали и прегърми. По-значителни ще са явленията в югоизточните райони от страната. След пладне в Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен западен вятър. Привечер над Западна България облачността ще се увеличи, и през нощта срещу събота и там ще има превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще са 24° - 29°.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но по късно през деня облачността ще се увеличава и на много места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Максимални температури на въздуха: 25-27°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по ниско от средното за месеца.

Слънцето изгря в 06:02 часа и ще залезе в 20:45 часа. Продължителност на деня 14:43 часа. Луната ще изгрее в 08:44 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 9 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.