Павликени се побратими с Пружани
Павликени се побратими с Пружани / Община Павликени

Договор за партньорски и приятелски връзки подписаха в петък на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и зам.-председателят на Районния изпълнителен комитет на Пружани, Република Беларус, Николай Кудравица.

Договорът има целта да развие дългосрочни и взаимноизгодни търговско-икономически, научно-технически, хуманитарни отношения между двете общини в областта на образованието, културата, строителството, селското  стопанство и  туризма, както и да укрепи взаимното  разбирателство и  дружбата между градовете, отдавайки  важно значение на установяването и  укрепването на преки връзки. Той се базира на двата договора между правителствата на Република България и на Република Беларус, подписани през 1996г. и през 2009г. Павликени и Пружани са градове-побратими от 2001 г.

От четвъртък в Община Павликени гостува делегация от побратимения град. Гостите вече имаха възможността да разгледат някои от големите предприятия в общината, както и да посетят училище, детска градина и Комплекса за социални услуги. Стотици павликенчани се събраха на централния площад „Свобода” в града в петък вечер, за да видят спектакъла на арт-группа „Родники”, специални гости от Беларус.