Отслужиха молебен за здравето на Мануела
Отслужиха молебен за здравето на Мануела / netinfo
Молебен за здравето на Мануела Горсова отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Роднини, близки и съученици на 19-годишното момиче се събраха в Катедралния храм във В. Търново. Мануела изпадна в кома след катастрофата, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки през август миналата година. За възстановяването й е необходимо скъпоструващо лечение в клиника в Ерусалим.

До момента в кампанията за спасяването на Мануела, която стартираха Дарик радио, вестник „Стандарт” и Нова телевизия, в банковата сметка на момичето са събрани 5619 eвро и 64500 лева. Това съобщи бащата Красимир Горсов. В набирането на средства чрез SMS-и вече са събрани около 39 хиляди лева на номера на М-Тел, а до дни ще стане ясна и сумата, събрана от другите два мобилни оператора, уточни Горсов.

За лечението на Мануела в Израел общинският съвет на Велико Търново отпусна финансова помощ в размер на 5000 лева.

Над 5000 стикера с надпис “Да си върнем Мануела” популяризират инициативата за събиране на средства. Върху тях са отпечатани банковите сметки на момичето и номер за изпращане на SMS-и.

Голям концерт, посветен на Мануела, ще събере на 27 февруари деца от музикалните и танцовите групи във В. Търново. Отпечатани 600 покани, всяка от която е с цена 100 лева.