Осветиха три пешеходни пътеки във В. Търново, полагат пътна маркировка
Осветиха три пешеходни пътеки във В. Търново, полагат пътна маркировка / DarikNews.bg, архив

Монтирано е допълнително осветление на три пешеходни пътеки във Велико Търново, съобщават от общинската администрация. Прожектори са разположени на стълбове от двете страни на уличното платно. Мерките са във връзка с необходимостта от подобряване на пътната безопасност през тъмната част на денонощието.

Осветените пътеки се намират на ул. ”Независимост” - за художествената галерия - кръстовището с ул. "Рафаел Михайлов", на ул. ”Васил Левски” - при чешмичката до сградата на общината и на бул.”България” - при кръстовището с ул. ”Възрожденска”.

Обсъждат се местата за поставяне на осветление на още 10 пешеходни пътеки, които при финансова възможност от страна на общината ще бъдат направени до началото на зимния сезон.

От общината информират още, че продължава полагането на пътна маркировка по улиците „Цанко Церковски”, „Христо Смирненски”, „Освобождение” и „Зеленка”. Предстои да се положи пред  ПГСАГ ”Попов” на ул. „Никола Габровски” и на кръстовището пред Регионална противопожарна служба на ул. „Никола Габровски”.

Преди първия учебен ден, 16 септември, ще бъде положена маркировката в района на всички училища в град Велико Търново. През втората половина на септември улиците, които бяха цялостно преасфалтирани след реализацията на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата, съ що ще имат нова надлъжна и напречна хоризонтална маркировка.