/ ThinkStock/Getty Images
Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжната прокуратура във Велико Търново, мъж за причиняване на смърт след нанесен побой на 40-годишна жена, с която живеел на съпружески начала, съобщиха от обвинението.

Мъж отива до живот в затвора заради убийството на приятелката си

Обвинителният акт е внесен от прокуратирата. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.

Съдът го е признал за виновен за това, че на 10 ноември 2018 г. в жилище, в Горна Оряховица умишлено е умъртвил жена, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце, причинил на жената средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма.

Осъдиха двама мъже за убийство, отиват в затвора за 18 години

За извършеното престъпление той е осъден на 18 години лишаване от свобода  при първоначален строг режим, както и да заплати на гражданските ищци обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 320 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.