Община В. Търново обяви кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки
Община В. Търново обяви кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки / Sofia Photo Agency, архив

В навечерието на Коледа община Велико Търново, със съдействието на голяма верига магазини за техника, за първи път организира кулинарен конкурс за баници, погачи и коледни сладки. Събитието ще се проведе на 22 декември от 11,00 часа на сцената в парк „Марно поле“. В него могат да се включат всички желаещи граждани, които ще се състезават за специалните награди, предоставени от фирмата-спонсор.

Голямата награда в кулинарното състезание е многофункционален уред за готвене -мултикукър. Класираният втори ще получи домашна хлебопекарнa, а третата награда е уред за готвене на пара. Освен с баници, пити, баклави, коледни сладки, обредни хлябове, свързани с  Рождественските празници, в конкурса може да се участва и с всякакви печива, типични за сезона. Няма и ограничения за броя и видовете на тестените изкушения, с които един участник може да се включи в състезанието.

Печивата няма да се продават или дегустират, но ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от майстор-готвачите на най-добрите великотърновски ресторанти.
Желаещите да се включат в надпреварата трябва да заявят участие в дирекция „Култура и туризъм“ на община В.Търново най-късно до 18 декември на телефони:
Грета Иванова: 062/619 411, моб. 088 4 037 468
Иван Димитров: 062/619 411, моб. 088 9 165 771

Пропусналите да заявят предварително участие, могат да донесат своите печива и на място, непосредствено преди старта на конкурса  до 10,00 часа на 22 декември.