Elena
Elena / netinfo
За поредна година Община Елена се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, чието десето издание ще премине под надслов „Загаси светлините, отвори очи за планетата“.

В знак на съпричастност на 25 март ще бъдат реализирани инициативи на общината и СУ „Иван Момчилов“ с идеята повече хора да подкрепят каузата на световната природозащитна организация WWF. В съботния ден от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъде притъмнен централният площад на града, а през това време младежи със запалени свещи ще представят символично идеята на световната кампания.

Ученици от Средното училище излязоха с призив към своите съученици да изключат през деня компютрите вкъщи и заедно с учителите си да излязат за няколко часа на разходка сред природата, а вечерта в „Часът на Земята“ да изгасят осветлението вкъщи.

Община Елена също призовава всички граждани да изразят своята подкрепа  и активна гражданска позиция като загасят светлините в домовете си за един час на 25 март.

Най-голямата природозащитна инициатива „Часът на Земята“ дава възможност на всеки човек да подкрепи общата мисия за ограничаване на промените в климатичните условия на планетата. Така за десет години инициативата израства в глобално общество с участници от над 170 държави и 7000 града. В България нейните привърженици стават все повече.