/ netinfo
Тази пролет общинското състезание по риболов ще се проведе на язовир „Палици“ в Еленския балкан и е поредната проява от спортно-туристическия календар на община Елена за 2018 година. 

Шест балкански градчета участват във фотоконкурса „Мой град, моя гордост“

Затоплянето през последните дни раздвижи рибата във водното езеро, което предполага добър улов за мераклиите в надпреварата. Състезанието ще се проведе на 21 април /събота/ и в него може да участва всеки, който отговаря на две условия – да има редовен риболовен билет и да е жител на Община Елена. Състезателите ще бъдат разпределени в три категории – деца и младежи от 10 до 18 години, мъже и жени. Всеки участник трябва да има живарник, кеп и кукоизваждач.

От 8.30  до 9.00 часа в съботния ден е времето за потвърждаване на участие, жребий, регламент и инструктаж. Следва половин час за настаняване и захранване. От 9.30 ч. е официалното откриване и стартът на състезанието, което ще продължи два часа. След измерване на улова ще бъдат обявени резултатите и наградени победителите. 

Община Елена обяви конкурс за финансово подпомагане за издаването на книги

Крайният срок за записване е 18 април в стая 316 на общинската администрация при Марина Симеонова, 0879/ 101-420. Заявки могат да се подават и в рибарските магазини на града.