Областното футболно дерби в Свищов не излъчи победител, домакините с повече пропуски
Областното футболно дерби в Свищов не излъчи победител, домакините с повече пропуски / Дарик нюз, архив

Първото за сезона областно дерби на ниво- първенство на Северозападна „В“ група завърши без победител. С оглед на създадените голови възможности, повече причини да съжаляват за изпуснатите три точки имаха домакините от Свищов. Гостите владееха по- продължително топката, но им липсваше креативност в нападение. Първата част тръгна с центриране на Мартин Николов, последвано от ответната атака на „Академик”, при която Десислав Русев се откъсна срещу Венци Димитров, но след рикошет топката мина до гредата. Последва териториален превес на етърци, който обаче не донесе нищо съществено в атака.

В 32- ата минута след корнер Велислав Денчев стреля силно, но право в бранителя на великотърновци Мартин Николов.

Три минути преди почивката Николаев центрира отдясно към непокрития Байдаков, който с глава би до гредата на бранената от свищовлии врата и това бе всичко до почивката.

Второто полувреме започна с остро влизане на Велислав Денчев в наказателното поле на етърци и падане, което реферът Георги Йорданов прецени като симулация и декорира в жълто нападателя.

При следващата си атака „студентите” имаха още по- чиста възможност за гол. Десислав Русев изведе пред празната врата влезлия като резерва Красен Каравелов, който от 3- 4 метра шутира в аут.

В отговор Иван Петков намери Байдаков в наказателното поле на домакините, но последния би много неточно в аут.

„Академик” имаше нов шанс в 65- ата минута, когато Ивайло Тодоров с глава би край вратата. Малко по- късно следващ негов удар бе спасен от вратаря Венци Димитров.

Единственият точен изстрел за етърци отправи  в 72- ата минута Николай Николаев и принуди Пантев да се намесва. За свищовлии пропуск направи Десислав Русев, откъснал се сам срещу Димитров, след неуспешен опит на Трифонов да го задържи, но вратарят извади топката в корнер.

Четири минути преди края късметът можеше да проработи за гостите, след като Пантев излезе неуверено, но Иван Петков не успя да стреля в опразнената врата.

 

След последния съдийски сигнал старши треньорът на гостите Калоян Чакъров определи крайния резултат като адекватен, а колегата му Боби Борисов съжали за изпуснатите три точки от „Академик“.

Междувременно в края на миналата седмица „Етър ВТ” бе наказан с предупреждение за лишаване от домакинство и парична санкция от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново. Причината е инцидентът в края на мача с „Левски-2007” на стадион „Ангел Кънчев” в Трявна, когато част от агитката слезе на пистата и стана меле с играчи на гостуващия отбор.

Великотърновският клуб бе наказан по чл. 37 т.1 Б за „навлизане на публика на пистата при спряна игра и с последствия”. Съгласно наредбите на БФС глобата по този член за професионалния футбол е 2000 лв., която обаче за аматьорските групи се редуцира и ще бъде 500 лв.

„Академик“: Пантев, Ганев, Ангелов, Каролев, Георгиев, Тодоров, Маринов (46 Каравелов), Денчев(85 Тафраджийски), Русев, Генов, Тодоров.

„Етър ВТ“: Димитров, Цонев, Иванов (69 Додуров), Цв. Петров, Николов, Трифонов, Н. Петров, Ангелов, Николаев, Байдаков, Петков.