Номинираха Стойчо Христов за наградата “Горна Оряховица”
Номинираха Стойчо Христов за наградата “Горна Оряховица” / netinfo

Управителният съвет на горнооряховския клуб по борба “Локомотив” номинира дългогодишният треньор Стойчо Христов за носител на наградата “Горна Оряховица”.
“Несъмнено Стойчо Христов е една от знаковите фигури на борбата в нашия град. И няма как да е иначе, след като целият му съзнателен живот е свързан и отдаден на любимия спорт” се казва в предложението до Общинския съвет на Г. Оряховица.
В него се припомня, че специалистът е роден на 3- ти август 1948 г. в село Поликрайще, дългогодишен състезател е на СД „Локомотив”, участник в първенството на „А” група, многократен републикански шампион, призьор от международни състезания и турнири.
Като треньор той води представителния отбор по борба на Горна Оряховица в първенството на „Б” група и под негово ръководство са израснали няколко поколения борци. Вече близо 30 години горнооряховският специалист е начело на националния отбор по борба за състезатели с увреден слух. Личен треньор е на европейския и световен вицешампион Пламен Дончев. Федерацията за спорт сред глухите в България го обяви за треньор №1 на 2007 г. В края на миналата година бе удостоен с награда и от председателя на БФБ Валентин Йорданов за цялостния си принос към развитието на борбата.
Позицията на УС на “Локомотив” е подкрепена и от пишещите за спорт журналисти от В. Търново и Г. Оряховица.