/ Dariknews.bg
Якоб ван Бейлен стана известен като колекционер на чипровски килим
Нидерландецът Якоб ван Бейлен ще влезе в състава на Общинския съвет във Велико Търново,  след като досегашният общински съветник от коалицията "Демократична България - Обединение" Калоян Янков положи клетва като народен представител.

Якоб ван Бейлен живее постоянно във Велико Търново от 12 години.

В публичното пространство той стана известен като колекционер на чипровски килими, а през миналото лято беше един от най-активните участници в протестите срещу властта във Велико Търново.

В момента той е в Нидерландия при семейството си, където изчаква втората си ваксинационна доза, посочи Елена Чамуркова, председател на групата съветници от "Демократична България -Обединение" във Великотърновския общински съвет. Тя уточни, че новият член на групата ще влезе в Общинския съвет според броя на преференциите, които е получил на последните местни избори.

Очаква се решение на Общинската избирателна комисия, за да може новият общински съветник, който е представител на партията "Зелено движение", част от коалицията, да положи клетва пред Великотърновския общински съвет.


 
 
БТА