Неправоспособен водач е причинил верижната катастрофа край Кесарево, жена е с опасност за живота
Неправоспособен водач е причинил верижната катастрофа край Кесарево, жена е с опасност за живота / Sofia Photo Agency

Неправоспособен водач e предизвикал тежката верижна катастрофа вчера на главен път София - Варна край Кесарево. 24-годишният шофьор от с. Илийно е управлявал автомобил «Опел Астра» с великотърновска регистрация. Движейки се в посока София, мъжът не спазил необходимата дистанция от автомобила пред него и предприел изпреварване при непрекъсната маркировка.

Астрата навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала челно в лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 37-годишен великотърновец. Вследствие на удара Астрата се завъртяла напречно на пътното платно и блъснала попътно движещия се лек автомобил «Опел Вектра», управляван от 34-годишна варненка. Варненската кола пък се ударила в лек автомобил «Фиат Брава», управляван от 41-годишен мъж от Златарица. 

При верижната катастрофа са пострадали петима души, единият от които с тежка черепно-мозъчна травма,  става ясно след окончателните данни от местопроизшествието.

Водачът на Пасата е със счупен ляв крак, неговата спътничка - жена на 45 години от Г. Оряховица пък е с фрактура на прешлен. Двамата са настанени за лечение във великотърновската болница. 35-годишна жена, возеща се на задната седалка в Астрата, също е в болница с  тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Виновният за катастрофата водач и спътникът му от предната дясна седалка - 22-годишен младеж от с. Илийно, са настанени за наблюдение в горнооряховската болница с охлузни и порезни рани. Водачите на Вектрата и Фиата са изпробвани за алкохол с техническо средство, пробите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.