/ netinfo
Немски дарители на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица отново посетиха лечебницата в края на миналата седмица, за да се запознаят как върви изпълнението на ремонтите в Детско отделение, които финансира тяхната организация "Помощ за България".

Германците са с поредно дарение за горнооряховската болница. Благодарение на близо 22 000 лв., осигурени от фондацията, вече има напълно ремонтирани осем бокса в кърмаческия сектор на отделението по педиатрия. В още три бокса вървят довършителни работи, като за приключване на ремонта в тях до края на март, от "Помощ за България" ще приведат още средства.

Извършените дейности в боксовете са саниране, боядисване и смяна на дограмата. Гостите останаха удовлетворени от ремонтите, а домакините ги посрещнаха с торта с надпис "Помощ за България".

Управителят на болницата д-р Иван Иванов благодари на германците Юрген Мюлер, съпругата му Риа, българският сътрудник Изабел Шимидова и още трима доброволци за поредния жест. Благодарение на организацията, за две години бяха напълно ремонтирани санитарния възел на стойност 12 000 лв. и млечната кухня, оборудвана с нов санитарен фаянс, теракота, нови шкафове. За кухнята е закупена бяла техника - бойлер, хладилник и микровълнова печка за около 6 000 лв. в Отделението по педиатрия.