Награждават победителите в областния конкурс Никола Козлев и Цани Гинчев
Награждават победителите в областния конкурс Никола Козлев и Цани Гинчев / DarikNews.bg, архив

Победителите в областния конкурс за литературно творчество "Никола Козлев и Цани Гинчев" ще бъдат наградени на специална церемония в Лясковец, посветена на Деня на народните будители. Тя ще се състои на 31 октомври от 18,00 часа в салона на читалище "Напредък-1870". Тази година в Лясковец се проведе петото издание на конкурса. Победителите бяха определени от творческа комисия с председател Мариета Гъркова - експерт от областна администрация.

Кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова ще награди спечелилите призовите места в различните възрастови групи на двата раздела „Поезия” и „Проза”, а най-добрите двама участници ще получат Специалната награда на областния управител и Голямата награда на кмета на общината.

Община Лясковец издаде сборник с всички наградени творби през петте години на конкурса – това са стихове, есета и разкази, посветени на народните будители, общо 63 творби, които в петте издания на литературната надпревара са печелили призови места. Сборникът е отпечатан и авторите, награждавани в различните издания, ще получат новата книжка.

След приветствените думи на кмета и награждаването на отличените в тазгодишния конкурс, ще се състои празничен концерт по повод 1 ноември. В него ще се включат Танцова школа „Ритъм” с худ. ръководител Валя Атанасова, Детска вокална група „Звънчета” и Вокална формация "Мелъди" с худ. ръководител Мария Петрова.