Наградиха четирима социални работници
Наградиха четирима социални работници / Областна администрация

Благодарствени адреси за дългогодишна и отлична работа връчи директорът на Регионална дирекция  „Социално подпомагане"- Мария Стоянчева на четирима служители. Наградените Илия Илиев, Николинка Йорданова, Антоанета Друмева и Зоя Иванов получиха адресите в чест на Световния ден на социалната работа, който представители на „Социално подпомагане",  Агенцията за закрила на детето и Агенцията за хора с увреждания отбелязаха днес в Гербовата зала на Областна администрация.

„Дейността на социалните работници обикновено не е толкова видима, но резултатите на вашия труд са значителни за нашето общество. Ежедневно и с много търпение и последователност вие изпълнявате благородната си мисия да спасявате човешки съдби, да решавате лични проблеми и да оказвате помощ на най-уязвимата част на нашето общество - хората в риск. За вашата професия се изискват не само голямо сърце и качества като милосърдие и съпричастност, но и готовност за поемане на голяма отговорност", се казва в поздравлението на областния управител доц. Пенчо Пенчев, предадено от неговия заместник Любомира Попова.

На срещата присъства и председателят на Националната асоциация на социалните работници Вълю Христов. Организацията е създадена през 1995 г. от американска  социална работничка по инициатива на Нов български университет. Реално развива дейност след 2000 г., когато у нас навлизат програмите от предприсъединителните фондове.

Възпитаници на СОУ „Емилиян Станев" поздравиха социалните работници с изпълнения на цигулка и флейта.