Над 33 младежки усмивки стоплиха конферентната зала на хотел Арена във В. Търново
Над 33 младежки усмивки стоплиха конферентната зала на хотел Арена във В. Търново / DarikNews.bg

Ако някой ви каже, че младите хора не се интересуват от политика и им е все едно дали управляващите са прочели повече от една книга, не приемайте думата му за чиста монета. Точно обратното доказаха всички, творящи бъдещето на България, по време на неофициалната среща с младите боляри, която организираха от Движение България на гражданите.

33-годишният водач на листата в старопрестолния град, Петър Николов, остана много приятно изненадан от въпросите, които му задаваха младите търновци. Проблеми като високия процент безработица при младежите, издиханията на малкия и среден бизнес, рязкото намаляване на чужди инвестиции, бяха обект на разпалена дискусия, а в края на вечерта всички останаха доволни от синхронизацията и чудесния диалог, който се получи.

Младежкият екип на партията с нескрит ентусиазъм организира в рамките на два дни мероприятия, свързани със спорта и културата. В съботния горещ ден, младите и амбициозни хора, споделиха радостта от спорта в комплекс „Спортно Търново", където се проведе състезание по футбол на малки вратички, а в неделя страстите бяха утолени в клуб „Мелон" с хубава бира и уникалните музиканти от група „Кову".

"Да живееш в град като Велико Търново е чест, а да бъдеш млад човек в Търново и да имаш шанса да направиш нещо полезно и приятно за връстниците си, е още по-голяма чест", споделиха от младия екип на партията.  С такива хора и енергия Движение България на гражданите гради основите на една по-амбициозна и силна България.